Æggehvider – gram til dl og dl til gram

Æggehvider bruges rigtig ofte i bagværk, hvor det har flere gode egenskaber. Det bruges blandt andet til at lave marengs eller gøre en kagedej mere luftig.

Ofte er det angivet i gram, når man skal bruge æggehvider til bagning, men det er ikke så praktisk hvis man står uden en køkkenvægt der virker. Derfor kan du her på siden i stedet omregne æggehvider fra gram til dl og omvendt.

1 dl svare til ca. 108 gram (3 stk. æggehvider) og 100 gram svare til ca. 0,9 dl.

Det kan være meget upræcist når man har med æg, æggeblommer og æggehvider at gøre i en opskrift, men ofte har det heldigvis ikke den store betydning. Bare husk at hvis dine æg er enten meget små el. meget store, kan det godt være du skal skære en æggehvide fra el. til.

Konverter æggehvider fra gram til dl og omvendt

DeciliterGram
1 dl = 108 g100 g = 0,9 dl
2 dl = 216 g200 g = 1,8 dl
3 dl = 324 g300 g = 2,7 dl
4 dl = 432 g400 g = 3,6 dl
5 dl = 540 g500 g = 4,5 dl

Der er som sagt stor usikkerhed forbundet med lige netop tal for æggehvider, da æg kan have meget forskellige størrelser. En måde at komme uden om dette på er ved at købe pasteuriseret æggehvider i et supermarked, hvor du vil kunne mære præcis med antallet af æggehvider el. mængden i gram el. dl.

Denne artikel er lavet i samarbejde med siden Altomdrivhuse.dk der giver dig gode rĂĄd og anbefalinger til valg af drivhus og dyrkning i drivhus.